.




.
Number 1

Mood : Stress
12.5.2014


.
credits.


EDIT BY : ADLIN CHE JOHARI
The skin is belonged to Purple-licious, Miki just tweaked them lil' bit so .
Resources: pixel 1, pixel 2, materials, colors, cursor.
Thanks to Wana for the tutorials and Pipie for the codes.

Teringat dekat someone?Siapa?
.
Tuesday, November 1, 2016 - - 0 COMMENT(S)



Assalamualaikum everybadiiiii .... hao jiu bu jian ..... okay la kita straight to the point ajelah ye ... dah lama gila tak update blog en ... ada banyak benda nak share tapi takdak masa ... lagi satu dia masalah sikit ... bila laptop off ,,, banyak idea nak tulis ... bila dah on ,,, krik krik ... kosong teruihh macam air kosong ... k -..-

oh tak terlambat lagi ennn tuk cakap "Happy Divali" ... ok laa ... malamni en tetiba je aku teringat dekat someone ... emmmmmm .... kami couple en .... emmmmmmm ... lepastu aku terpaksa la putuskan hubungan dengan dia sebab ... perkara yang terpaksa buat kami putuskan hubungan kami .. uiii ayat cliche sangat kan ... tapi serius wehh ... emmmm bukan tak cinta .. ada rasatu ... tapi tah la .. aku rasa kosong .... kosong gilaaa ... lepastu kami asyik gaduh je kan .. tiap - tiap malam mesti gaduh .... ada satu malam tu aku tanya tuhan kenapa aku rasa kosong dalam hubungan ni ... lepastu aku nangehhh ... lepastuuuuu aku sabaq jelah en .... aku kalau boleh nak fight hubungan kitaorang ... dia pun sabaq je layan aku punya perangai ... karenah .... tapi ada satu masa ... dia tak sabaq lagi dah ... dia marah marah la apa la ... aku tak boleh orang macamtu .. aku nak orang yang paham aku ... ye memang ngade ngade en ... nak orang je paham aku tapi aku tak paham orang tapi itulah hakikatnyaaaa .... :( (ok tipu je . boleh je nak paham orang -..-)

lepastu dia asyik nak marah marah je ... n tak paham bahasa jadinyaaa ... aku lagi la takleh .. sebab sebelum ni ada je yang paham aku ... yang sabaq dengan aku ... lebih kurang "culture shock" leniww (lol) .. hahahaha .... dah mahu taknye ... sebelum ni ada je yang paham yang sabaq en .. tetiba dapat yang jenis tak sabaq n tak paham ... sakit jugak hati aku duk hadap dia hari hari dengan perangai cemtu ... emmmm .. sayang ??? cinta ??? suka ??? of course la ada semua tu ... kalau takde ,, takdenya aku terima dia jadi boyprengg kan ... tapiii benda tu boleh hilang gitu je wehhh kalau perangai cemtu .... hari hari buat aku stress ... buat kepala aku denyut - denyut (ok ni tak tipu serius) huwaaaaaaaaaaaaaaa aku taktau nak cakap apa masatu .. aku sabaq je ... lepastu nak putus pun gaduh gaduh lagi .. dia cakap aku selalu duk compare dia dengan "mamat" ni ... aku macam pfttt ..... aku sabaq jelah .... lepastu dia cakap aku kemain sayang hang tapi ni hang buat dekat aku .... aku benci hang sampai bila bila ... aku macam pfttttt kuasa dua ... aku explain sampai berbuih mulut pun dia tak paham ,,,, lepastu aku share masalah ni dekat kenkawan aku sebab tak tahan sangat ... n kawan aku cakap dia tuuu "saiko" ... aku macam ok lah ... mungkin kalini dah tak boleh nak fight lagi dah ... maklumlah aku en dah lama tak bercinta .. jadi macam takleh nak handle masalah yang berkaitan dengan couple or perasaan ni sebab dah lupa cara bercinta (kononnya) .. acah acah rita rudaini la sat .. k ahhahaa .. k taktau lawak tang mana ,,, okok sambung balik ... 

emmmm .... harini (2/11/2016) ,,, hari kesepuluh kutt .... rasa cam dah lamaa tapi baru je lagi ... ahahahhaahhaahaahahahahhahahahahaahahaha patut la aku tetiba cam teringat dekat dia ... ahahahahhahahahahahahahahhahahahahaa k taktau nak tulis apa senanye .. tadi banyak je idea tapi bila bukak dia terus lupaaa... aigooo ... ok sambung balik ... emmmm .... lepas kejadian tu ,,, dia block wassap aku en .... aku check la tadi ,, dia tak unblock sebab dia dah cakap dekat aku "aku benci hang sampai bila bila .. terima kasih sebab mainkan perasaan aku. aku harap aku tak jumpa hang nanti bukak sem" ... aku macam pfttttttttttttttt ... siapa yang start dulu senanye ni ... siapa yang buat ceni ... adumakkkk ... aku stress gila wehhhh masatuuu ... dalam masa yang sama berat gak ah nak tinggalkan dia enn .... tapiiii taktau kenapa lepas putus tu aku rasa tenang ,, happy .... and back to the normal ... rasa bebas gilaaa ... and yang peliknya tuhan tak bagi aku sedih pun ... aku cam lek je .. aku pun pelik ... emmmm .... tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ..... lepas dia dah block aku barulah aku rasa sedih dia tu macam manaaaa ... sumpah wehhhh ... emmmm aku stalk ah insta dia kut kut dia block jugak .. tapi tak .. sibbaik .. so masih ada peluang lagi la tukkkkkkkkk tanya khabar en (lol) ... tah la .. kalau boleh nak kawan dengan dia lagi ,,,tapi orang dah tanak en ,,, buat apa terhegeh hegeh emmm ... satgi kang tak pasai dia block insta aku jugakk ... nanya akuuu ... kah kah kah k ... -..-

emmm ... ada laaaa keluar gambaq dia dekat home .. n tipulah kalau aku kata aku tak rindu kan ... orang yang selalu kau duk chat kutt ... hari hari ... lepastu hantar voice .. uiii suara dia buat aku cair ... tapi nak buat macam  mana ... dah takde jodoh (cliche sangat ayat) .... emmmmm tah la aku .,, malamni dia tetiba ja mai teringat ... lama dah aku tak nangeh .... tapi sekarang pun nak nangeh ,,, nangeh sampai tak keluaq air mata ... aku pun tak paham ... k aku rasa cam keling sangat entri aku malamni ... tah laaaa ... kepala kusut gilaaa ... aku taaaaa kuadddd  ... tapi sumpah aku cakap ,, aku tak pikiaq pun pasal dia ... dia cam datang sendiri oh ... lepastu mai lagi mai lagi mai lagi ... dah halang pun still lagi datang ... so aku decide tuk tulis dalam blog ... senanye nak buat ayat bombastiikkkkk (lah sangatsss) ,, tapi tah laaa ..... bak kata orang ganu " ye dok mari" ... hahahahahahahaahaa .. k tak kelakar lagi emmm ... takat tu jelah kutt .. aku dah takde idea nak tulis apaaaaa ... :'(

nak cakap yang .... tetiba aku rindu dia .. tu je ... aku hargai diaa .. aku sayang dia ... tapi nak buat cane en ... emmmmm hidup mesti diteruskan ... lagipun dia cam bahagia dengan hidup dia sekarang.... lagipun dia ada "buncit" (bff) dia yang selalu paham dia .... yang boleh terima kekurangan dia ... tak macam aku ... aku ni selalu je yang jahat - jahat .... haaa memang ... semua salah aku .. aku sabaq je :')

tapi tipu la kan kalau aku kata aku dah tak kesah pasal dia ... emmmm .. tipu sangat ... aishhh .. tah la nak cakap .... lagipun aku dah malaih nak cintan cintun ... kecuali ada lelaki yang betul betul serius n paham keadaan aku .... baru lah aku ok kutt ,,,, sebabtulah aku single lama gila sebab nak cari yang sesuai dengan aku macam yang duluuuuu tuuuu memang payah ... lagipun perasaan aku bukannya macam pakaian harini pakai baju pink esok pakai hijau .... emmmm aku cuba laa ennn ... tapi aku silap .... n sebab aku punya silap la (mungkin sebab aku tak ready lagi nak bercinta setelah berapa tahun single) ,,, aku buat dia benci aku ... kalau aku cakap dekat dia awal - awal takde la macamni kan.... takdelah sampai dia block aku en ... emmmm eh rasanya tadi nak tutup dah entri ni loll ... -..-

okok .... goodnight laaa ... hahati di jalan rayaa gaisss .... yang mana SPM tu ,,, gudluck and all the best la ye ... buat leklok .... nanti dapat masuk U .... tapi kena sedaq yang U tak seindah yang awak awakk pikir .... hakak dah habis sem 1 dah .. insyaAllah bulan 12 ni masuk sem 2 ... doakan hakak harap takde repeat paper .... amin ... ok lah ... take care gaisss ... panjang umur ,,, jumpa lagi.. :*


REWIND ME THE PAST |